Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara

Facultatea de Medicină Veterinară din Timişoara, ca instituţie, a luat fiinţă prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 428 din 23 mai 1962, prima serie de studenţi fiind înmatriculată începând cu anul universitar 1962-1963, în cadrul Institutului Agronomic Timişoara, actuala Universitate de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara (USVT).

În cadrul facultății funcționează, începând cu anul universitar 2018-2019 trei programe de studiu (licență și master oferite comasat) cu predare integral în limba română, în limba engleză și în limba franceză, programe de studiu extinse pe 6 ani, acreditate ARACIS după cum urmează:

  • pentru limba română aviz ARACIS din 2022;
  • pentru limba engleză aviz ARACIS din 2023;
  • programul în limba franceză a fost autorizat de ARACIS, în 26.06.2018. Autorizația a devenit valabilă după apariția primei Hotărâri de Guvern care menționează existența programului de studii în structura instituției, actuala USVT (fostă USAMVBT), condiție care a fost îndeplinită, fapt consemnat în M.O. 786/13.09.2018, Partea I.

Facultatea dispune de cadre didactice valoroase, cu o bogată experiență profesională, didactică și de cercetare, ataşate facultăţii, capabile de eforturi susţinute pentru a putea face faţă tuturor provocărilor ce vor apărea în viitorul apropiat.

Facultatea de Medicină Veterinară din Timişoara este membră a EAEVE (The European Association of Establishments for Veterinary Education – Asociaţia Facultăţilor de Medicină Veterinară din Europa). În anul 2021, facultatea a solicitat și a beneficiat, în data de 23 martie 2022, de revizita evaluatorilor EAEVE, în vederea acreditării facultății. Ca urmare a revizite de acreditare din 23 martie 2022, facultății i-a fost acordat Certificatul/statutul de ”ACREDITATION” din partea EAEVE, statut valabil în perioada iunie 2022 – până în februarie 2027.

Responsabil partener 6

Șef lucr. dr. Ionica Mihaela IANCU, șef lucrări la Disciplina de Boli Infecțioase și medicină preventivă, Facultatea de Medicina Veterinara, Sef laboratorLaborator de cercetare serologică pentru Patologie Aviara si Suina din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, cu experiență de peste 22 de ani. Doctor în domeniul medicină veterinară din anul 2009 cu titlul tezei: Cauzele infecțioase ale morbidității la puii de carne din zona de Vest a României, membru în numeroase asociații profesionale de prestigiu din România și străinătate; cursuri și specializări în domeniul diagnosticului de laborator, Membru în echipa de cercetare proiecte internaționale: 2, Director/responsabil proiecte nationale: 3;  Membru în echipa de cercetare proiecte naționale: 10; articole publicate 19 în reviste indexate ISI Thomson Reuters, cu FI; peste 100 articole publicate în reviste indexate BDI (2 B+, 1 B); prezentate la diferite manifestări științifice naționale și internaționale; 6 carti cu ISBN in edituri naționale, 7 îndrumătoare de laborator cu ISBN  fie ca prim autor sau colaborator în edituri nationale, h-index (Web of Science): 6; h-index (Scopus):3; h-index (Google Scholar): 7.

Echipa de cercetare

Prof. univ. dr. Viorel HERMAN, membru în echipa de proiect – decan al FMV Timișoara, profesor la Disciplina de Boli infecțioase și Epidemiologie specialist în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională peste 25 ani.

Prof. univ. dr. Emil TÎRZIU, membru în echipa de proiect, profesor la Disciplina de Imunologie specialist în diagnostic de laborator în domeniul imunologie,  experiență profesională peste 25 ani.

Conf univ. dr. Corina PASCU, membru în echipa de proiect – conferențiar la Disciplina de Boli infectioase specialist în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională peste 20 ani.

Șef. lucr. dr. Luminița COSTINAR, membru în echipa de proiect – șef lucrari la Disciplina de Boli infecțioase și Epidemiologie specialist în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională peste 20 ani.

Șef. lucr. dr. Janos DEGI, membru în echipa de proiect- șef lucrari la Disciplina de Boli infecțioase specialist în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională peste 20 ani.

Asist. dr. Anca HULEA, membru în echipa de proiect – asistent la Disciplina de Boli infecțioase specialist în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională peste 10 ani.

Asist. Drd. Alexandru GLIGOR. membru în echipa de proiect – asistent la Disciplina de Boli infecțioase, doctorand la Disciplina de Microbiologie, experiența în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională 5 ani.

Șef. lucr. Dr. Iulia BUCUR, membru în echipa de proiect – șef lucrari la Disciplina de Microbiologie specialist în diagnostic de laborator în domeniul virusologie, experiență profesională peste 5 ani.

Asist. drd. Sebastian POPA, membru în echipa de proiect – asistent doctorand la Disciplina de Control sanitar veterinar și Sanatate publica, experiența în diagnostic de laborator în domeniul virusologie 3 ani.

Responsabilități

  • Documentare privind activitățile prevăzute în proiect, achizitia de echipamente și consumabile necesare initierii cercetărilor privind tulpinile virusului gripei aviare.
  • Intocmirea raportului tehnic de fază privind documentarea științifică în scopul implementării proiectului;
  • Achiziționarea de echipamente și servicii în vederea implementării proiectului;
  • Întocmirea documentelor care să constituie baza de date pentru realizarea paginii web a proiectului
  • Documentare în vederea întocmirii listei cu surse bibliografice pentru construcția bazei de date unei pagini web dedicată proiectului.

Buget

30.000 lei